Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Terkel i knibe
Original titel
Terkel i knibe
Dansk titel
Terkel i knibe
Medie
Film
Længde i minutter
81 minutter
Længde i meter
2210 meter
Producer
Trine Heidegaard, Thomas Heinesen
Instruktør
Stefan Fjeldmark
Producerende filmselskab
A. Film, Nordisk Film
Distributør
Nordisk Film Biografdistribution
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
Ikke angivet
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
19. marts 2004
Begrundelse
Filmen indeholder en række scener med gyser- og splattereffekter, hvor hovedpersonen bliver truet og forfulgt. I en scene begår en af personerne selvmord ved at hoppe ud af vinduet. I en sekvens af filmen bygges der en alvorlig trussel op imod filmens hovedperson, som han står alene med uden hjælp fra voksne. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk animationsunivers og er fortalt med en ironisk og humoristisk distance. Spændings- og voldsscenerne er overdrevne og karikerede, og afløses jævnligt bl.a. af sang- og dansenumre, ligesom splattereffekterne afsløres i en række fraklip i slutningen af filmen. Den vurderes derfor kun at virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
Terkel går i 6. klasse. Han har krøller, bøjle på tænderne, en irriterende lillesøster - og han er lidt af en bangebuks. Hans liv bliver for alvor besværligt, da Fede Dorit springer ud af et vindue på 3. sal efter, at Terkel har mobbet hende. Den rare Rudolf Steiner-vikar, Gunnar, tager klassen på hyttetur. Men på vej ud for at finde den storbrogede salamander, står Terkel pludselig ansigt til ansigt med en sindssyg morderpsykopat.
Kommentarer
Filmen bryder bevidst med almindelig moral og politisk korrekthed og indeholder desuden flere scener med et seksuelt indhold og et groft sprogbrug. Medierådet vurderer ikke, at dette virker skræmmende på børn, men det vil muligvis kunne virke stødende på nogen. Biografversionen af Terkel i knibe er blevet vurderet Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år. Ved denne vurdering blev der bl.a. lagt vægt på filmens ironiske og humoristiske distance. Dog har de hverdagslignende iscenesættelser af filmens temaer efterfølgende vist sig at virke mere realistiske på mindre børn og filmens alderskategori blev derfor ændret til "Tilladt for børn over11 år" ved DVD.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.