Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Un long dimanche de fiancailles
Original titel
Un long dimanche de fiancailles
Dansk titel
En Lang Forlovelse
Medie
Film
Længde i minutter
134 minutter
Længde i meter
3652 meter
Producer
Angus Finney, Jean-Louis Monthieux
Instruktør
Jean-Pierre Jeunet
Producerende filmselskab
2003 Productions, Warner Bros., Tapioca Production
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
1. december 2004
Begrundelse
Stemningen i filmen er i lange sekvenser præget af håbløshed og brutalitet. Den indeholder mange scener med voldsomme og blodige krigshandlinger, hvor soldater bliver bombet, skudt og henrettet. Desuden ser man soldater, der lemlæster sig selv. Fremstillingen heraf er meget detaljeret og realistisk med brug af markante virkemidler på både lyd- og billedside. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Det er slutningen af Første Verdenskrig, og vi er i Frankrig. Mathilde er 19 år gammel. Hendes forlovede Manech drog i 1917 til fronten. Lige som millioner andre er han opført som "faldet i kamp". Men det nægter Mathilde at tro på. Hvis Manech var død, ville hun kunne mærke det. Hun følger sin intuition og håber, det vil føre hende til hendes forlovede. Modig og beslutsom forsøger hun at finde frem til sandheden bag Manech og hans kammeraters skæbne.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.