Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Oskar og Josefine
Original titel
Oskar og Josefine
Dansk titel
Oskar og Josefine
Medie
Film
Længde i minutter
83 minutter
Længde i meter
2272 meter
Producer
Rasmus Thorsen
Instruktør
Carsten Myllerup
Producerende filmselskab
Cosmo Film
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
4. januar 2005
Begrundelse
Filmen foregår i et historisk univers med tydelige eventyrtræk, f.eks. kan hovedpersonerne rejse frem og tilbage i tiden. Spændingen bygges stille og roligt op og personerne kan fra starten af tydeligt karakteriseres som enten helte eller skurke. Filmen indeholder flere scener, hvor hovedpersonerne trues med henrettelser eller død, f.eks. bliver en af hovedpersonerne dømt til at blive brændt på et bål. Disse scener er prægede af en stærk spændingsopbygning i handlingen. Hovedpersonerne er dog på intet tidspunkt bange og som tilskuer tror man på, at de klarer problemerne. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Josefine og hendes ven Oskar er igen på rejse i tiden. Denne gang folder eventyret sig ud i Danmark anno 1620 - heksebrændingens formørkede tidsalder. Her møder de drengen Peder Rold, Oskars forfader, og endnu engang må de stå sammen mod deres gamle modstander, Thorsen og hans onde planer. Børnene må kæmpe for at undslippe den skæbne, der truer Josefine, da hun dømmes som heks.
Kommentarer
Medierådet for Børn og Unge anbefaler, at børn mindst skal være fyldt 7 år for at se filmen Oskar og Josefine. Der er scener, der kan være skræmmende for børn under dette alderstrin.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.