Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Solkongen
Original titel
Solkongen
Dansk titel
Solkongen
Medie
Film
Længde i minutter
87 minutter
Længde i meter
2452 meter
Producer
Michael Obel, Carsten Holst
Instruktør
Tomas Villum Jensen
Producerende filmselskab
Thura Film
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
21. januar 2005
Begrundelse
Filmen har en let og humoristisk stemning, men rummer også enkelte scener med et mere dramatisk indhold. I en scene ender et kæresteopgør med at en mand slår en anden i gulvet. I en anden scene bryder en person ind i et hus ved nattetide og finder en kvinde, der er bevidstløs efter at have taget en overdosis medicin. Det vureres derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.
Handling
Tommy aner ikke, hvad han skal stille op med sit liv. Han er 30 år og går i en terapigruppe for mænd med et særlig anstrengt forhold til fast arbejde og kvinder. I et jobtræningsforløb hos den lokale elektriker, som har det store solarieimperium "Royal Sun" som kunde, møder Tommy ved skæbnens gunst (eller ugunst) solariekædens ejer, den midaldrende enke Susse. Susse forelsker sig hovedkulds i Tommy, og snart er han ansat som chef i det lokale solcenter. Porscher bliver indkøbt, vennerne bliver ansat, og snart langes der cowboytoast og fadøl over bordet til direktøren Johannes store fortrydelse. Rænker smedes, og vor helt må gå gruelig meget igennem, før brikkerne endelig falder på plads.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.