Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Hauru no ugoku shiro
Original titel
Hauru no ugoku shiro
Dansk titel
Det Levende Slot
Medie
Film
Længde i minutter
119 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Rick Dimpsey
Instruktør
Hayao Miyazaki
Producerende filmselskab
Studio Ghibli
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Japan
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
24. august 2005
Begrundelse
Filmen foregår i et urealistisk eventyr-univers og fortælles med megen humor. Der er adskillige scener med hekse, troldmænd og andre overnaturlige væsener samt scener, hvor hovedaktørerne kommer ud for farefulde hændelser som bl.a. forbandelser og forvandlinger. Der er flere scener med bombninger, eksplosioner og lignende krigshandlinger. Filmens konflikter forløses dog løbende, og der er hele tiden håb og hjælp i nærheden. Kombineret med filmens urealistiske eventyrunivers og de mange humoristiske indslag, betyder det, at filmen kun vurderes at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
Ødeheksen tryller den unge pige Sofie om til en gammel dame. Hun kan ikke fortælle nogen om forbandelsen, og hun flygter hjemmefra for at søge arbejde som rengøringskone i Det Levende Slot, hvor den unge troldmand Hauru bor. På slottet møder hun ildens dæmon Calcifer, der også er ramt af en forbandelse, og de slutter en pagt, hvor de lover at hjælpe hinanden tilbage til friheden. Hauru er en stor troldmand, men han kæmper med sin læremester Madam Sulimen, og med Sofies hjælp og kærlighed tager han kampen op for at stoppe, det krigsvanvid, der breder sig i landet.
Kommentarer
Dansk tale version.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.