Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Charlie and the Chocolate Factory
Original titel
Charlie and the Chocolate Factory
Dansk titel
Charlie og Chokoladefabrikken
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
3147 meter
Producer
Brad Grey, Richard D. Zanuck
Instruktør
Tim Burton
Producerende filmselskab
Warner Bros., Village Roadshow Pictures
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
8. september 2005
Begrundelse
Filmen har en humoristisk grundstemning og foregår i et urealistisk fantasi-univers. I flere scener kommer børn galt af sted - en falder f.eks. i en flod af chokolademælk, en anden svulmer op og bliver blå over det hele og en bliver tryllet lille og efterfølgende strukket lang og tynd. Filmens humoristiske tone og det urealistiske univers gør imidlertid, at den kun vurderes at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
Den lille dreng Charlie Bucket kommer fra en meget, meget fattig familie. Hver dag, når han går til og fra skole, kan han lugte den dejlige chokolade fra chokoladefabrikken. Charlie elsker chokolade. Men familien har ikke råd til at købe den. Så Charlie får kun chokolade én gang om året, og det er til sin fødselsdag. Så køber hans familie ét stykke chokolade til ham. Der er ingen mennesker, udover Willy Wonka, der nogensinde har været på chokoladefabrikken. Wonka vil ikke have det. Så i stedet for almindelige ansatte har Wonka adopteret stammefolket Oompa-Loompa¿erne. Men en dag bestemmer han sig for at vise sin hemmelige verden frem. Han udskriver en konkurrence: i 5 chokolade-stænger vil der være en guldbillet. Hvis man finder én af disse 5 billetter, kan man vinde en guidet tour på Wonka's chokoladefabrik. Og tro det eller ej! Charlie får rent faktisk fat i én af billetterne. Sammen med 4 andre børn bliver han inviteret til en rundtur på Willy Wonkas store fabrik. Men det er ikke en helt almindelig chokoladefabrik, og der er masser af overraskelser, der lurer omkring hjørnerne på fabrikken¿
Kommentarer
Engelsk taleversion med danske undertekster.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.