Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Letters from Iwo Jima
Original titel
Letters from Iwo Jima
Dansk titel
Letters from Iwo Jima
Medie
Film
Længde i minutter
141 minutter
Længde i meter
3848 meter
Producer
Clint Eastwood, Robert Lorenz, Steven Spielberg
Instruktør
Clint Eastwood
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
9. februar 2007
Begrundelse
Filmen har i perioder en overordentlig voldelig og brutal stemning og indeholder adskillige scener, hvor mennesker såres eller dør under krigshandlinger. I flere scener ses afrevne lemmer og soldater der brænder til døde. I andre scener ses soldater blive spiddet på bajonetter og dø af deres sår under voldsomme smerter. Da mange af scenerne er særdeles blodige og detaljerede, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
For snart 62 år siden mødtes amerikanske og japanske styrker for første gang på japansk jord; på den lille, ubetydelige vulkanske ø, Iwo Jima, ca. 600 km syd for Tokyo. De japanske soldater blev sendt til Iwo Jima ved vidende, at de aldrig ville vende tilbage i live. Den øverstkommanderende for de japanske styrker, general Tadamichi Kuribayashi, havde studeret i Amerika og hans vestlige uddannelse havde givet ham en strategisk indsigt i, hvordan han skulle møde den gigantiske amerikanske armada. Med kun en stålsat vilje og nytænkende, kreativ brug af øens vulkanske klippeformationer, lykkes det General Kuribayashi at vende det forventede nederlag til næsten 40 dages heroisk slag, der er gået over i historien som Stillehavskrigens mest blodige.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.