Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Nuovomondo
Original titel
Nuovomondo
Dansk titel
Den Ny Verden
Medie
Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Alexandre Mallet-Guy
Instruktør
Emanuele Crialese
Producerende filmselskab
Rai Cinemafiction
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Italien
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
16. februar 2007
Begrundelse
Filmen skildrer fattige bønders rejse til Amerika i 1930erne. Den er for størstedelens vedkommende fortalt i et roligt tempo uden voldsomme optrin. Den indeholder dog enkelte dramatiske scener, som skildrer menneskers angst og sorg. I en scene uddriver en gammel kone en dæmon i form af en snog fra en ung kvinde. I en anden scene vælter mennesker rundt i angst og panik på en gyngende båd. Efterfølgende ser man disse mennesker bære deres syge og muligvis også døde slægtninge op på dækket, og en mor sørger over sit barns død. Disse scener er relativt kortvarige men voldsomme i deres indhold, hvorfor filmen vurderes til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Salvatore Mancuso og hans familie lever under kummerlige vilkår på Sicilien. Han længes efter den nye verden, hvor der efter sigende vokser penge på træerne og kæmpe-grøntsager i jorden, og en dag træffer han beslutningen om at drage afsted. Det bliver en imidlertid en hård rejse og en ublid ankomst, hvor Salvatore og hans rejsefæller skal bevise, de er værdige til at rejse ind i det forjættede land.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.