Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år The Painted Veil
Original titel
The Painted Veil
Dansk titel
Kærlighedens Slør
Medie
Film
Længde i minutter
125 minutter
Længde i meter
3424 meter
Producer
Mark Gordon m.fl.
Instruktør
John Curran
Producerende filmselskab
WIP m.fl.
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
6. marts 2007
Begrundelse
Filmen er fortalt i et roligt tempo og skildrer et engelsk ægtepars tilværelse i en kinesisk provins under en kolera-epidemi. Den indeholder enkelte dramatiske optrin, hvor menneskemængder demonstrerer og støder sammen i forbindelse med samtidens politiske og sociale optøjer i Kina. I forbindelse med et af disse optøjer forfølges den centrale hovedperson af en gruppe unge mænd. Filmen indeholder endvidere enkelte skræmmende klip med lig og døende mennesker som følge af den omsiggribende kolera-epidemi. Man ser en død mand, der ligger på vejen, dele af lig, der stikker op af jorden, og adskillige syge og døende mennesker på overfyldte hospitaler. Disse klip er ganske kortvarige, mens handlingen i øvrigt koncenteres omkring ægteparret og deres følelsesmæssige relation. Endvidere forløses filmen med en scene, hvor den centrale person er i god behold og ved godt mod. Filmens vurderes derfor kun til at virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Kitty er en overklassekvinde fra Londons selskabsliv. Hun har nået en alder, hvor en anstændig kvinde bør finde en passende mand. Hun keder sig i sit priviligerede liv, og siger derfor ja til et frieri fra bakteriologen Walter Fane, og sammen flytter de til Shanghai. I denne fremmede by lader Walter sig opsluge af sit arbejde, og den forsømte Kitty indleder en affære med den engelske vicekonsul, Charles Townsend. Da Walter opdager hendes utroskab, tager han et job i en kinesisk landsby, der er hærges af en dødelig koleraepidemi. Grebet af hævnlyst tvinger han Kitty til at tage med.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.