Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år KUNSTEN AT GRÆDE I KOR
Original titel
KUNSTEN AT GRÆDE I KOR
Dansk titel
KUNSTEN AT GRÆDE I KOR
Medie
Film
Længde i minutter
107 minutter
Længde i meter
2913 meter
Producer
THOMAS STENDERUP
Instruktør
PETER SCHØNAU FOG
Producerende filmselskab
FINAL CUT PRODUCTIONS APS
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
7. marts 2007
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige scener, hvor børn overværer voksnes nervøse anfald og følelsesmæssige sammenbrud. Der er endvidere flere scener med dødsfald og selvmordstrusler. I en lang scene skildres et selvmordsforsøg. Der er desuden flere scener, som skildrer seksuelle overgreb mod børn. Disse scener udpensles dog ikke. Den dreng, som er filmens centrale person og synsvinkelbærer, bryder heller ikke på noget tidspunkt følelsesmæssigt sammen, men finder hver gang udveje for de svære situationer, han befinder sig i, ligesom filmen viser en positiv udvej for hans søster, der er udsat for faderens overgreb. Da filmen endvidere ikke anvender voldsomme virkemidler på billed- og lydsiden, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Livet er ikke let for den 11-årige Allan, der tvinges til at påtage sig ansvaret for at holde sammen på sin familie og sin medlidenheds-tyranniske far i starten af 70'ernes Sønderjylland. Moren har givet op, søsteren er sygnet hen og storebroderen er flyttet til Sønderborg. Så drengen føler, at alt vitterligt hviler på ham. Farens eneste opmuntring er, når han kan bruge sit sproglige talent til at holde begravelsestaler for lillebyens troende. Der er bare ikke nok begravelser til at holde fars humør oppe og uden skelen til almindelig moral, må drengen hjælpe lidt til.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.