Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år This Is England
Original titel
This Is England
Dansk titel
This Is England
Medie
Film
Længde i minutter
100 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Mark Herbert
Instruktør
Shane Meadows
Producerende filmselskab
UK Film Council
Distributør
Camera Film
Nationalitet
GB
Produktionsår
2006
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
28. juni 2007
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og i perioder også kynisk og brutal stemning og rummer adskillige scener med gov mobning, trusler, slagsmål og voldelige overfald, bl. a. relateret til racisme. Filmen indeholder desuden flere scener med alkohol- og marihuannamisbrug blandt børn og unge. I en central scene udsættes en ung indvandrer for et voldeligt overfald, som er brutalt og til dels også blodigt. Da spændingen i den voldsomme scene forløses umiddelbart efter, lige som brutaliteten i hele filmens univers også forløses i slutningen, vurderes det imidlertid, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Året er 1983. Den 12-årige enspænder Shaun har skoleferie og går og keder sig. Faren er død i Falklandskrigen, og i skolen vil ingen rigtig kendes ved ham. Men så møder han en gruppe skinheads, der tager ham under vingerne, først i maskottens rolle, siden som mere ligeværdigt medlem af outsider-gruppen...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.