Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Persepolis
Original titel
Persepolis
Dansk titel
Persepolis
Medie
Film
Længde i minutter
97 minutter
Længde i meter
2637 meter
Producer
Marc-Antoine Robert & Xavier Rigault
Instruktør
Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud
Producerende filmselskab
Diaphana
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
6. september 2007
Begrundelse
Filmen har i lange sekvenser en dyster stemning. Den indeholder flere scener med krigshandlinger, hvor der indgår skyderier og bombninger, og hvor hovedpersonen er bange. Filmen indeholder desuden scener, hvor personerne bliver fængslet og henrettet, f.eks. bliver nogle personer skudt under en massehenrettelse. I filmen indgår desuden en lang sekvens, hvor hovedpersonene har en depression og ikke har mod på livet. Da filmen er en tegnefilm, der rummer en distance til realisme, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
"Persepolis" er fortællingen om den selvstændige pige Marjane der nægter at makke ret. Marjane forsøger gennem sin barndom og ungdom at finde sig til rette med sine omgivelser. Men det er ikke nemt, slet ikke når man vokser op under præstestyret i Iran. Hendes interesse for ABBA og Nike-sko og ikke mindst hendes lyst til at ytre sig over for autoriteter gør, at hun vækker vel meget opsigt.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.