Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år ATONEMENT
Original titel
ATONEMENT
Dansk titel
ATONEMENT - Soning
Medie
Film
Længde i minutter
124 minutter
Længde i meter
3389 meter
Producer
Liza Chasin/Robert Fox
Instruktør
Joe Wright
Producerende filmselskab
UNIVERSAL
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
11. september 2007
Begrundelse
Filmen har indledningsvis en let og hverdagsagtig grundstemning, der dog afløses af en mere alvorlig og dramatisk stemning. Der skildres undertrykte erotiske længsler, og i filmen indgår der et tema om barn/voksen seksualitet. I en scene sker der et seksuelt overgreb på en mindreårig pige. Selve overgrebet udpensles ikke i detaljer, men det får alvorlige og ulykkelige konsekvenser for de involverede personer. Ligeledes er der enkelte dramatiske krigsscener. I en af disse scener ses flere heste, der aflives. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen skildrer en række dramatiske begivenheder i en engelsk familie i årene før og under 2. verdenskrig. Året er 1935 og på en varm sommerdag ser den 13-årige Briony sin storesøster tage tøjet af og hoppe i havens springvand ved deres landsted. Men Briony er ikke den eneste, der observerer. Det gør også barndomsvennen Robbie Turner, hushjælpens søn. Inden dagen er omme, vil deres liv være ændret for altid. For Briony forbryder sig imod Robbie og Cecilia, som bliver ofre for hendes intrigante fantasi.
Kommentarer
Målgruppe: unge og voksne.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.