Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år 4 luni, 3 saptamani si 2 zile
Original titel
4 luni, 3 saptamani si 2 zile
Dansk titel
4 måneder, 3 uger og 2 dage
Medie
Film
Længde i minutter
114 minutter
Længde i meter
3111 meter
Producer
Oleg Mutu, Christian Mungiu
Instruktør
Christian Mungiu
Producerende filmselskab
Mobra Films
Distributør
Angel Distribution
Nationalitet
Rumænien
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
14. september 2007
Begrundelse
Filmen har en knuget og dyster grundstemning. Den indeholder enkelte dramatiske scener, hvor personer farer op, råber og græder. Man ser endvidere, hvordan en voksen mand overtaler nogle unge piger til sex, og siden hvordan han foretager en illegal abort. I et kort glimt ser man også det aborterede foster. Ved slutningen af filmen indgår en lang, dyster scene, hvor en pige går rundt i det natlige Bukarest. Filmen sex-scener og den illegale abort skildres på nedtonet og udramatisk vis, uden brug af dramatiske billed- eller lydeffekter, og hovedparten af handlingen udspiller sig udenfor billedet. Filmens store drama ligger således i det, der ikke bliver sagt, og det, der ikke bliver vist. Filmen vurderes derfor - i kraft af sin dystre og mørke grundstemning - kun til at virke decideret skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Filmen foregår i Rumænien i 1987. De to studerende Otilia og Gabita deler kollegieværelse i Bukarest, da Gabita opdager, hun er gravid. Til trods for regeringens forbud mod abort, opsøger de to unge piger en illegal doktor, der kan fjerne barnet. Men det viser sig, at Dr. Bebe ønsker mere end deres penge. De to piger tvinges ud i en meget ubehagelig situation, som mærker dem dybt.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.