Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Ratatouille
Original titel
Ratatouille
Dansk titel
Ratatouille
Medie
Film
Længde i minutter
118 minutter
Længde i meter
3218 meter
Producer
brad lewis
Instruktør
Brad Bird
Producerende filmselskab
Walt Disney
Distributør
BVI (Denmark)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
18. september 2007
Begrundelse
Filmen er en tegnefilm. Den indeholder dog flere scener med uheld, ulykker, forfølgelser, eksplosioner og skyderier, hvor nogle af hovedkaraktererne er i livsfare. I f.eks. en scene skyder en ældre kvinde efter en af hovedaktørerne, så han er i livsfare og må flygte. Da flere af scenerne har en humoristisk stemning og ingen af aktørerne kommer alvorligt til skade, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Man kan godt ende som køkkenchef, selv om man er født i en rendesten, eller noget i den stil. Remy har alt det, der skal til for at blive kok i verdensklasse; en fremragende smag, sans for detaljer og så er han fransk. Han er desværre også en rotte, så han er ikke ligefrem velset i køkkenet på den mondæne restaurant. Hans venner ude blandt skraldespandene bagved har heller ikke megen forståelse for hans fornemmelse for finere madlavning. Det har til gengæld køkkendrengen Linguini, der ikke selv kan putte salt på et æg uden at spolere begge dele, men som ved et tilfælde opdager, at han kan fungere som redskab for Remys kulinariske skaberglæde. Pludselig har Paris fået en ny mesterkok, men selv om man kan tage rotten ud af rendestenen, så er spørgsmålet, om man kan tage rendestenen ud af rotten. For Remy er ved at drage hen, hvor ingen rotte før har sat sine poter, men det betyder også, at han må vende ryggen til sine venner og sin familie, eller gør det?
Kommentarer
Engelsk talversion med danske undertekster.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.