Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år The Assasination of Jesse James by the coward Robert Ford
Original titel
The Assasination of Jesse James by the coward Robert Ford
Dansk titel
Mordet på Jesse James af kujonen Robert Ford
Medie
Film
Længde i minutter
160 minutter
Længde i meter
4379 meter
Producer
Jules Daly, Dede Gardner, Brad Pitt, Ridley Scot, David Valdes
Instruktør
Andrew Dominik
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
15. oktober 2007
Begrundelse
Filmen er fortalt i et roligt tempo, men har flere steder en trykket og truende stemning. I en række dramatiske scener trues, overfaldes og henrettes mennesker. I en scene trues en af hovedfigurerne med at få halsen skåret over. I en anden skydes en anden af hovedfigurerne i hovedet. Men disse fremstår ikke sympatiske og lægger derfor ikke op til at publikum identificerer sig med dem. Den sparsomme brug af dramatiserende virkemidler på både billed- og lydsiden, og det at filmen foregår i et ikke virkelighedsnært western univers er yderligere formildende omstændigheder, som gør, at filmen vurderes til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Året er 1881, og Jesse James er 34 år. Efter et togrøveri bryder Jesse med sin bror Frank, som føler, at det er på tide at droppe livet som fredløs til fordel for en mere sikker tilværelse. Dusøren på Jesses hoved er steget mere end banden nogen sinde kunne drømme om at få ind på deres kup. Hvad skulle forhindre dem i at forråde ham eller skyde ham, for penge og sikkerhed? Loyalitet? Eller måske frygt. Eller begge dele.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.