Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle Le Scaphandre et le papillion
Original titel
Le Scaphandre et le papillion
Dansk titel
Dykkerklokken og sommerfuglen
Medie
Film
Længde i minutter
113 minutter
Længde i meter
3089 meter
Producer
Julian Schnabel
Instruktør
Julian Schnabel
Producerende filmselskab
Pathe
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S (DVD)
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for alle
Vurderet dato
13. november 2007
Begrundelse
Filmen handler om en mand, der rammes af total fysisk lammelse. Den indeholder enkelte scener, hvor han i kraft af sin lammelse er prisgivet sin omverden på ubehagelig vis. I en scene får han således syet sit ene øje til, og i en anden scene gribes han af frygt alene på sit hospitalsværelse ved nattetid. Filmen indeholder endvidere en række grådkvalte samtaler, hvor personer skal finde sig til rettet med tingenes tilstand. Ingen af disse scener er dog specielt udpenslede, og deres skræmmevirkning afhænger af, at man kan forstå den overordnede sammenhæng og situationens uigenkaldelige karakter. Filmen vurderes derfor ikke til at virke decideret skræmmende på børn.
Handling
Den 8. december 1995 blev Jean-Dominique Bauby ramt af en hjerneblødning. Den 42-årige familiefar og succesrige chefredaktør på det højtprofilerede modemagasin "Elle" er med ét forvandlet til en levende grøntsag - fanget i den tilstand, lægerne kalder locked-in-syndrom: Hans mentale ressourcer er ubeskadigede, men hans krop er fuldstændigt lammet. Han er som fanget i en dykkerklokke. Ved at blinke med det ene øjenlåg i et morselignende kode-system dikterer han sine indtryk fra sygesengen og rullestolen, sine overvejelser, drømme og erindringer, der melder sig med særlig styrke i den tilsyneladende umulige situation. I sit ultimative fangenskab finder og raffinerer Bauby en anden frihed: Forestillingens, tankeflugtens og bevidsthedens sommerfugleagtige frihed. Han nedfælder sine erindringer i bogen "Dykkerklokken og sommerfuglen".
Kommentarer
Målgruppen er unge og voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.