Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Beowulf
Original titel
Beowulf
Dansk titel
Beowulf
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
3131 meter
Producer
Steve Starkey
Instruktør
Robert Zemeckis
Producerende filmselskab
Paramount / Warner Bros
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
15. november 2007
Begrundelse
Filmen indeholder mange scener med voldsomme kampe mellem krigere, en drage og et monster, hvor mange krigere bliver revet i stykker og dræbt. I enkelte af disse scener hovedsagelig i starten har filmen en mørk og dyster stemning og bruger gysereffekter. Da filmen er animeret og foregår i et historisk helteunivers og dermed rummer stor distance til realisme, vurderes filmen til kun at virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen handler om den legendariske vikingekriger Beowulf og hans kamp mod bæstet Grendel.
Kommentarer
EVENTYR - Men nok kun for store børn. Medierådet for Børn og Unge anbefaler derfor forældre at bruge ledsagereglen med forsigtighed til Beowulf. Medierådet for Børn og Unge har givet Beowulf "Tilladt for børn over 11 år." Filmen er en historie om, hvordan helten Beowulf kæmper mod ondskaben. Da filmen bygger på et computerspil af samme navn og har en vis lighed med populære film som "Ringenes Herre" appellerer den til et bredt publikum. Filmen indeholder en række uhyggelige scener, men grundet brugen af animation, samt det mytiske og distancerende eventyrunivers har filmen ikke fået en højere vurdering. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at børn, der er fyldt 7 år, må se filmen i følge med en voksen. En række børn vil nok være meget interesserede, så det er op til de enkelte forældre at vurdere barnets modenhed og interesse i forhold til, at der vises kampscener med voldsomme chokeffekter på både lyd - og billedsiden. Er man i tvivl, er det bedst at vente til filmen kommer på DVD, da fjernsynsformatet vil virke mindre voldsomt.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.