Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år In the Valley of Elah
Original titel
In the Valley of Elah
Dansk titel
In the Valley of Elah
Medie
Film
Længde i minutter
121 minutter
Længde i meter
3314 meter
Producer
Laurence Becsey, Darlene Caamano, Paul Higgis, Steve Samuels, Patrick Wachsberger
Instruktør
Paul Higgis
Producerende filmselskab
Blackfriars Bridge Films
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
28. november 2007
Begrundelse
Filmen er først og fremmest et psykologisk drama, hvor de fleste scener er rolige og forholdsvis udramatiske. Der er dog også en række mere dramatiske og spændingsfyldte scener, som især på grund af filmens præg af realisme skønnes til at virke skræmmende: I en voldsom scene bliver en person slået flere gange med en knippel, og i en anden scene ses liget af en druknet kvinde i et badekar. I filmen indgår der desuden "videoklip", som viser soldater i brutale krigshandlinger. I en af disse scener bliver en dreng kørt over og dræbt. Da de nævnte scener er korte og i øvrigt ikke indeholder udpenslet vold, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen er en fortælling om en fars rejse i det slør af hemmeligheder, der omgiver den amerikanske hær. Den tidligere officer Hank Deerfields søn Mike, en eksemplarisk soldat, er forsvundet, efter han er vendt hjem fra Irak-krigen, og Hank vil vide, hvad der er sket. Med modvillig hjælp fra kriminalbetjenten Emily Sanders, bringer Hanks efterforskning ham lige ind i hjertet af det mørke og den brutalitet, der omgiver moderne krigsførelse. Ved mødet med sandheden om Mikes oplevelser i Irak og det højst afvigende billede af sin egen søn, bliver Hank tvunget til at reevaluere den overbevisning, som han indtil nu har taget for givet.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.