Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år AMERICAN GANGSTER
Original titel
AMERICAN GANGSTER
Dansk titel
AMERICAN GANGSTER
Medie
Film
Længde i minutter
158 minutter
Længde i meter
4308 meter
Producer
Michael Costigan/James Whitaker
Instruktør
Ridley Scott
Producerende filmselskab
DREAMWORKS
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2007
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
30. november 2007
Begrundelse
Filmen har en udtalt rå og truende tone, og indeholder en lang række meget barske og udpenslede voldsscener. På detaljeret og blodig vis ses mennesker blive slået til plukfisk, mennesker blive henrettet koldblodigt. Filmen indeholder også meget ubehagelige klip med stofmisbrugere, som ligger døde hen af overdosiser. Sammenholdt med filmens meget dramatisk billed- og lydside, som underbygger filmens rå stemning, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
I de tidlige 70'ere var politikorruptionen løbet løbsk i New York og Vietnam-krigen krævede dagligt nye ofre. Døde amerikanske soldater blev sendt tilbage til USA i militærets ligposer eller kom hjem som narkomaner afhængig af heroin. Med hjælp fra ordensmagten og uden nævneværdig konkurrence opererede den italienske mafia forholdsvist uhindret på heroinmarkedet, hvor der blev solgt tusindvis af kiloer til afhængige narkomaner. Med tavshed som modydelse betalte en privilegeret og urørlig grupper af hvide mænd millioner af dollars til New Yorks dommere, advokater og politibetjente. La Cosa Nosta og deres håndlangere var urørlige. Urørlige lige indtil den foretagsomme "forretningsmand" Frank Lucas overtager magten. Ingen havde lagt mærke til Frank som stod i lære hos Bumpy Johnson, som var en New Yorks ledende, sorte gangsterbosser. Man da Bumpy pludselig dør, benytter Lucas muligheden til at opbygge sit eget forbryderimperium og udleve sin egen version af den amerikanske drøm. Og for at få magten over byens narkomarked oversvømmer han gaderne med et renere og billigere produkt. Den garvede strisser Richie Roberts kender så meget til livet på gaden, at han straks fornemmer ændringen i narkomiljøet, da Frank Lucas overtager markedet. Han er overbevist om, at en eller anden, som står uden for de kendte mafiafamilier, er ved at overtage magten og han får mistanke om, at det må være én fra det kriminelle, sorte miljø.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.