Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Waltz with Bashir
Original titel
Waltz with Bashir
Dansk titel
Waltz with Bashir
Medie
Film
Længde i minutter
91 minutter
Længde i meter
2479 meter
Producer
Ari Folman
Instruktør
Ari Folman
Producerende filmselskab
Bridgit Folman Film Gang
Distributør
Miracle Film Distribution
Nationalitet
IL
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
10. november 2008
Begrundelse
Filmen er en animationsfilm med en periodevis brutal og voldelig stemning og rummer adskillige scener med krigshandlinger, eksplosioner, skyderier og drab. I flere scener ser man soldater og civile blive dræbt under skyderier, bl.a. også en familie med kvinder og børn, der henrettes op ad en mur. I andre scener er der nærbilleder, herunder også virkelige billeder, der dvæler ved blodige og sønderskudte lig efter en massakre. Filmen rummer desuden en kortere sekvens med et eksplicit pornografisk samleje. Selvom filmen er en animationsfilm, bringer dens dokumentariske form og realistiske stil, krigens virkelighed og brutalitet tæt på, og det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
En nat på en bar fortæller en ven instruktøren Ari om et tilbagevendende mareridt, hvor han jages af 26 bidske hunde. Hver nat, samme antal hunde. De to mænd konkluderer, at der er en forbindelse til deres mission i Israels hær tilbage under krigen i Libanon i begyndelsen af 1980erne. Ari er overrasket over, at han ikke længere husker noget om den periode i sit liv. Fascineret af denne gåde beslutter han at mødes med gamle venner rundt om i verden for at interviewe dem. Han har brug for at kende sandheden om den tid - og om sig selv. Som Ari dykker dybere og dybere ned i mysteriet, begynder hans erindringer at krybe frem i surrealistiske billeder.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.