Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Flugten
Original titel
Flugten
Dansk titel
Flugten
Medie
Film
Længde i minutter
117 minutter
Længde i meter
3191 meter
Producer
Morten Kaufmann
Instruktør
Kathrine Windfeld
Producerende filmselskab
Nimbus Film
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
18. november 2008
Begrundelse
Filmen har en intens og dramatisk grundstemning, og rummer flere meget barske og angstfyldte scener. I en gidselstagningsscene er stemningen intens og truende. I en anden grum og mere udpenslet torturscene, hvor det angstfyldte spændes til bristepunktet, ses en finger på dramatisk vis blive skåret af. I en tredje scene sker en pludselig bombeeksplosion med kaos, død og sorg til følge. Disse scener er på billed- og lydside iscenesat på en meget realistisk vis med bla. håndholdt kamera, hvilket er med til at gøre indholdet desto mere dramatisk. Da krigens gru endvidere er et væsentligt element i filmens formidling, hvilket gør de mere barske scener mere nærværende og skræmmende for børn, vurderes filmen at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Den danske udenrigsjournalist Rikke Lyngvig kidnappes i Afghanistan af en terrorcelle, som truer med at dræbe hende for åben skærm, såfremt Danmark ikke trækker sine tropper ud af landet. Hun får hjælp til at flygte fra uventet hold, og vender tilbage til Danmark som den store helt. Mens medierne går i selvsving, tager hendes karriere fart mod stjernerne, men med sig hjem fra Afghanistan har Rikke en hemmelighed, som kan få katastrofale følger.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.