Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Låt den rätte komma in
Original titel
Låt den rätte komma in
Dansk titel
Lad den rette komme ind
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
3142 meter
Producer
John Nordling
Instruktør
Tomas Alfredson
Producerende filmselskab
EFTI
Distributør
Miracle Film Distribution
Nationalitet
Sverige
Produktionsår
2008
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
19. november 2008
Begrundelse
Filmen har gennemgående en mørk og ildevarslende grundstemning. Der er en række dramatiske og skræmmende scener. I flere af disse scener bliver personer overfaldet og myrdet på bestialsk og særdeles blodig vis. Bl.a. bliver en person hængt op med hovedet nedad, hvor efter halsen skåres over. I en anden skræmmende scene selvantænder en person og brænder til døde. Disse scener gør, at filmen vurderes til at virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Historien udspiller sig i en forstad til Stockholm, hvor den 12-årige Oskar er udsat for mobning i skolen. En dag flytter den nye pige Eli ind ved siden af. Oskar bliver opmærksom på hende, fordi han kun ser hende om natten i klatrestativet udenfor. I det hele taget er der noget på én gang mystisk og dragende ved hende. Eli bor sammen med en lidt ældre mand, som man antager for at være hendes far. Efterhånden går deres hemmelighed op for Oskar, da deres tilflytning falder sammen med en række bizarre mord. Men for Oskar er Eli stadig den eneste, han kan føle sig tryg sammen med.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.