Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Das weisse band
Original titel
Das weisse band
Dansk titel
Det hvide bånd
Medie
Film
Længde i minutter
144 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Stefan Arndt
Instruktør
Michael Haneke
Producerende filmselskab
Filmdistribution
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Tyskland
Produktionsår
2009
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
24. november 2009
Begrundelse
Filmen er fortalt i et roligt tempo og er holdt i sort-hvid, hvilket understreger handlingens historiske karakter. Den indeholder flere dramatiske optrin, hvor personer udsættes for vold af varierende karakter. I en række scener ser man børn blive udsat for fysiske og psykiske overgreb, og i et enkelt tilfælde ser man også noget, som formentlig er et seksuelt overgreb. Et par gange ser man endvidere ligene af nyligt afdøde personer. Da hovedparten af de voldelige begivenheder kun antydes, således at den centrale vold udspiller sig udenfor billedet, og da handlingen i øvrigt udspiller sig i et fjernt historisk univers, vurderes filmen dog kun til at virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmens handling udspiller sig i en tysk landsby i tiden omkring første verdenskrig. Her hersker en hård, patriarkalsk orden, som dog udfordres af en række uforklarlige og voldelige forbrydelser. Byens skolelærer prøver forgæves at finde forklaringen på de voldelige begivenheder, som hjemsøger stedet, men det er vanskeligt at trænge gennem den knugende tavshed, det har lagt sig over byen.
Kommentarer
Målgruppen er unge og voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.