Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Mononoke Hime
Original titel
Mononoke Hime
Dansk titel
Prinsesse Mononoke
Medie
Film
Længde i minutter
134 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Toshio Suzuki
Instruktør
Hayao Miyazaki
Producerende filmselskab
Studio ghibli
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Japan
Produktionsår
1997
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
29. september 2010
Begrundelse
Filmen har en gennemgående dramatisk, spændingsladet grundstemning, og rummer talrige kampscener med eksplosioner, fægtekampe, drab og og truende, monsterlignende væsener, som forfølger og dræber mennesker. Selvom filmen foregår i et urealistisk tegnefilmsunivers er den mere blodigt udpenslet end typisk for tegnefilm. Fx ses menneskers lemmer - arme og hoveder - blive skudt af i kampe med bue og pil. Der er dog også flere mere rolige, underfundige og poetiske passager i filmen, som virker afdramatiserende. Alligevel vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Krigeren Ashitaka er blevet bidt og inficeret af en dæmon og rejser østpå for at finde en kur. Han lander midt i en ødelæggende konflikt mellem et lille minesamfund og den omkringliggende skov, som har sit eget liv, og som med næb og kløer bekæmper de mennesker, der invaderer og ødelægger naturen. Skovens forkæmper er Prinsesse Mononoke, en pige, som er opfostret af ulve og som er mere dyr end menneske.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.