Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Winters Bone
Original titel
Winters Bone
Dansk titel
Winters Bone
Medie
Film
Længde i minutter
100 minutter
Længde i meter
2737 meter
Producer
Alix Madigan
Instruktør
Debra Granik
Producerende filmselskab
Winters Bone Productions
Distributør
Miracle Film Distribution
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
2. december 2010
Begrundelse
Filmen har en gennemgående urovækkende og tvetydig stemning, og i mange scener sidder man med en forventning om, at der vil ske noget ubehageligt. Dette blandt andet på grund af de filmiske virkemidler som kameraføring og lyd. I flere scener overfalder folk hinanden, og særligt en scene er temmelig voldsom. Her overfaldes en ung pige af en gruppe kvinder. Efterfølgende ser vi pigens meget forslåede ansigt i nærbilleder flere gange. I en anden scene tvinges den unge pige til at fiske et lig op af en sø og holde det, mens en kvidne skærer hænderne af med en motorsav. Man ser dog kun kortvarige glimt af liget, men pigen er tydeligt påvirket af det, og scenen fremstår meget ubehagelig. Det vurderes derfor, at filmen kan virke angstfremkaldende på børn og unge under 15 år.
Handling
Filmens hovedperson er den 17-årige Ree Dolly, hvis far er sporløst forsvundet. Før hans forsvinden har han stillet deres hus i kaution og nu nærmer regnskabets time sig med hastige skridt. I angst for at miste hele sit eksistensgrundlag for sig selv, sine to yngre søskende og en psykisk uligevægtig mor, føler den unge kvinde sig nødsaget til at tage ud at lede efter ham. Det bringer hende på kant med den mørke side af dagliglivet i Ozarks vildmark, beliggende i den sydlige del af Missouri, hvor de mægtige bjerg- og skovområder og den tilknyttende isolation har sat sit præg på befolkningen i et lukket samfund, hvor folk passer på og har nok i sig selv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.