Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år BLACK SWAN
Original titel
BLACK SWAN
Dansk titel
BLACK SWAN
Medie
Film
Længde i minutter
109 minutter
Længde i meter
2969 meter
Producer
SCOTT FRANKLIN, MIKE MEDAVOY, ARNOLD MESSER, BRIAN OLIVER
Instruktør
DARREN ARONOFSKY
Producerende filmselskab
FOX SEARCHLIGHT PICTURES
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
23. december 2010
Begrundelse
Filmen har en yderst intens, ildevarslende og psykologisk anspændt stemning, og indeholder talrige fysisk blodige og psykologisk voldsomme scener med udøvelse af vold på egen krop og dramatiske konfrontationer. I en ubehagelig scene piller en kvinde plaget af tvangstanker flager af hud af sin egen finger. I en anden mørk og angstpræget scene martres en angst kvinde af syner, hvor hun føler sig forfulgt på et mørkt og øde sted. I en tredje foruroligende og blodigt udpenslet scene stikker en kvinde sig pludseligt gentagne gange igennem sine kinder med en neglefil. Filmen vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
I denne psykologiske thriller bliver balletdanserinden Ninafanget i intriger med den nye rival i balletkompagniet. Ninas liv handler udelukkende om dansen. Hun bor sammen med sin mor, som er selv er pensioneret danser og støtter Ninas ambitioner. Da den artistiske instruktør skal vælge en ny prima ballerina, er Nina det oplagte valg, men den nye danser, Lily, imponerer også instruktøren.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.