Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år TRUE GRIT
Original titel
TRUE GRIT
Dansk titel
De Frygtløse
Medie
Film
Længde i minutter
111 minutter
Længde i meter
3020 meter
Producer
Ethan & Joel Cohen
Instruktør
Ethan & Joel Cohen
Producerende filmselskab
PARAMOUNT
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2010
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
10. februar 2011
Begrundelse
Filmen indeholder mange voldsomme og blodige scener. I en scene får en mand hugget sine fingre af med en kniv, hvorefter han bliver stukket i hjertet. En anden mand skyder manden, der stikker, så blodet sprøjter ud. En ung pige overværer denne scene. I en anden scene bliver en mand på en hest skudt. Da han falder af hesten rammer hans hoved en sten, og det smadres. I en længere passage skamrider en mand en hest for at redde en pige, der er blevet bidt af en slange. Hesten bliver til sidst skudt, hvilket gør pigen meget ked af det. På baggrund af de voldsomme og blodige scener vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
I True Grit har den 14-årige Mattie Ross brug for hjælp til at finde sin fars morder og tage god gammeldags hævn. Mattie hyrer to hårde, frygtløse mænd - Reuben J. Rooster Cogburn, en fordrukken U.S. Marshal, og LaBoeuf, en pralende Texas Ranger, der af andre årsager er ude efter den samme mand. De tre begiver sig ud i indianerterritoriet i jagten på en rejse, som vil ændre Matties liv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.