Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Jodaeiye Nader az Simin
Original titel
Jodaeiye Nader az Simin
Dansk titel
Nader og Simin: en separation
Medie
Film
Længde i minutter
123 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Asghar Farhadi
Instruktør
Asghar Farhadi
Producerende filmselskab
Memento Films
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Iran
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
5. oktober 2011
Begrundelse
Filmen er som helhed fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog flere dramatiske optrin, hvor personer skændes, slås og bryder sammen. I en scene skubber en mand en grædende kvinde ud af en dør, i en anden scene kommer to mænd op at slås og i en tredje scene får en mand et raserianfald og begynder at slå sig selv i hovedet. Dramaet udspiller sig dog for størstepartens vedkommende i dialogen, og volden i de beskrevne scener udpensles ikke og udspiller sig for en stor dels vedkommende uden for billedet. Filmen vurderes derfor kun til at kunne virke skræmmende på de yngste.
Handling
Nader og Simin har været gift i mange år. Sammen har de teenagedatteren Termeh. De har begge gode jobs og bor i en stor lejlighed i et af Teherans finere kvarterer. Alligevel ønsker Simin at rejse fra Iran og tager datteren med sig. Nader vil egentlig også gerne rejse, men han vil ikke lade sin syge far i stikken. For at hjælpe hustruen og datteren på vej, tilbyder han derfor at lade sig skille. Og snart udvikler det, der startede som et klassisk samlivsdrama, sig til en nervepirrende thriller præget af sindrige moralske dilemmaer.
Kommentarer
Målgruppen er unge og voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.