Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år STAR WARS EPISODE I: THE PHANTOM MENACE 3D
Original titel
STAR WARS EPISODE I: THE PHANTOM MENACE 3D
Dansk titel
STAR WARS EPISODE I: DEN USYNLIGE FJENDE 3D
Medie
3D Digital Film
Længde i minutter
136 minutter
Længde i meter
3632 meter
Producer
RICK MCCALLUM
Instruktør
GEORGE LUCAS
Producerende filmselskab
LUCASFILM
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
6. februar 2012
Begrundelse
Filmen har en gennemgående dramatisk og actionfyldt stemning afvekslende med komiske optrin. Der er mange dueller med lyssværd og voldsomme kampscener med eksplosioner og en voldsom lydside. En dreng, som vi lærer godt at kende, må forlade sin mor, der vedbliver at være slave. På et tidspunkt dræbes en helteskikkelse og hovedperson, som vi har fulgt hele vejen gennem filmen. Da filmen imidlertid foregår i et eventyr / science-fiction univers, fjernt fra virkeligheden, hvor det overvejende er robotter der omkommer, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen er handlingsmæssigt den første i rækken af Star Wars film. Mange af de gennemgående karakter præsenteres, og specielt følges Anakin Skywalker som dreng - startende som slave og sluttende som jedi lærling. Der hersker politisk tumult i galaksen. Handelsføderationen og den onde bagmand Darth Sidious vil overtage den fredelige planet Naboo. Derfor sendes de to Jedi-riddere Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi til Føderationens hovedkvarter for at forhandle en fredsaftale, men de bliver angrebet og må flygte til planeten Tatooine.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.