Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Olympus Has Fallen
Original titel
Olympus Has Fallen
Dansk titel
Olympus Has Fallen
Medie
Film
Længde i minutter
119 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Boaz Davidson m. fl.
Instruktør
Antoine Fuqua
Producerende filmselskab
Millennium Films m. fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
20. marts 2013
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og til tider angstpræget stemning. Den indeholder talrige scener med skyderier, forfølgelser, kampe og eksplosioner, hvoraf mange af dem er både blodige og udpenslede. I flere scener ser man fx folk blive gennemboret af skudsalver, man ser mennesker blive skudt direkte i hovedet, og man ser tillige mennesker, der får skåret halsen over eller bliver stukket i halsen. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende for børn og unge under 15 år.
Handling
I Olympus Has Fallen har den tidligere Secret Service-agent Mike Banning efter en alvorlig ulykke, der forsagede præsidentfruens død, frivilligt trukket sig tilbage fra præsident-divisionen. Men der bliver atter brug for hans hjælp, da Præsident Asher skal tage imod den sydkoreanske minister samt Kang, der står for hans sikkerhed. Pludselig nærmer et fly sig Det Hvide Hus, og et terrorangreb lægger bygningen halvt i ruiner. Kang viser sig at stå bag aktionen, og han holder præsidenten som gidsel. Banning, som befinder sig i bygningen, bliver de amerikanske myndigheders eneste håb for at stoppe terroristerne.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.