Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år YVES SAINT LAURENT
Original titel
YVES SAINT LAURENT
Dansk titel
YVES SAINT LAURENT
Medie
Film
Længde i minutter
106 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
YANNICK BOLLORÉ
Instruktør
JALIL LESPERT
Producerende filmselskab
Societe Nouvelle
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
Frankrig
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
20. februar 2014
Begrundelse
Filmen er fortalt i et roligt og let tempo, men brydes af og til af kortvarige, voldsomme scener, hvor hovefiguren enten er fuld, påvirket af stoffer eller ukontrollabelt vred. I én scene ses fx et skænderi, hvor hovedfiguren i desperation bl.a. kaster en vase efter sin kæreste. I en anden scene falder hovedfiguren bevidstløs om på gulvet, hvorefter han vågner skrigende og sprællende op. Da filmen gennemgående er præget af dialog, har en rolig grundstemning, og da de enkelte voldelige scener er af kort varighed, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Den 21-årige Yves Saint Laurent har taget over efter Christian Dior og står nu foran at skulle præsentere sin første haute couture kollektion. Kollektionen bliver modtaget med succes, og samme dag møder han Pierre Bergé, der skal blive hans store kærlighed. På trods af sin usikkerhed og de dæmoner, han konstant kæmper mod, får Yves Saint Laurent med Pierre Bergé ved sin side pustet liv i modeverden.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.