Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år The Lobster
Original titel
The Lobster
Dansk titel
The Lobster
Medie
Film
Længde i minutter
119 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ed Guiney, Lee Magiday, Ceci Dempsey, Yorgos Lanthimos
Instruktør
Yorgos Lanthimos
Producerende filmselskab
Element Pictures (IE), Scarlet Films (UK), Limp (UK), Faliro House Productions SA (GR), Haut et Court (FR), Lemming Film (NL), British Film Institute (UK), Channel Four Television Corporation (UK)
Distributør
Camera Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
24. juni 2016
Begrundelse
Filmen har en absurd, grotesk og fortættet stemning, der som fortællingen skrider frem bliver mere dyster og alvorstung. Den indeholder flere blodige scener, hvor dyr og mennesker mishandles eller dræbes, og hovedfigurerne skildres gennemgående i et kynisk og følelseskoldt miljø. I én scene er en hund blevet sparket til døde, og man ser den ligge livløs i en stor blodpøl. I en anden scene, som er lang og uforløst, ses en af hovedpersonerne stå med en skarp kniv for at stikke øjnene ud på sig selv. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
David bor i et samfund, hvor singler, der som følge af byens regler arresteres og sendes til ¿hotellet¿. Her skal de ¿ inden for en tidsramme på 45 dage - finde sig en partner. Gør de ikke det, vil de blive forvandlet til et dyr, som de selv bestemmer, hvorefter de slippes ud i skoven.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.