Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Free State Of Jones
Original titel
Free State Of Jones
Dansk titel
Free State of Jones
Medie
Film
Længde i minutter
142 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Jon Kilik
Instruktør
Gary Ross
Producerende filmselskab
Bluegrass Films
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
22. august 2016
Begrundelse
Filmen har en gennemgående utryg stemning præget af fattige menneskers hårde liv under krig og racediskrimination. Mellem langsomt fremadskridende scener optræder et større antal med vold: En mand trækkes ud af et hus, sparkes og skydes. Hætteklædte Ku Klux Klan-medlemmer angriber. Bange soldater rammes af kugler, falder og ligger lemlæstede - bl.a. bliver en soldat skudt direkte i ansigtet. På feltlazarettet amputeres lemmer. En officer skydes flere gange og kvæles til sidst. En dreng, som vi har lært at kende, dør mens vi ser på. I flere scener ses mennesker, som vi har lært at kende, hængt i træer og i et tilfælde kastreret. Mange af disse voldshandlinger beskrives dvælende og med tydelige detaljer. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
i 1863 - midt under Den Amerikanske Borgerkrig forlader sygehjælperen Newton Knight Sydstatshæren og tager hjem. Der oplever han sin familie og sine naboer forarmet af legaliseret plyndring. Efter et væbnet opgør flygter han ud i Mississippis sumpe, hvor han samler et kompagni af bortløbne slaver og desertører. Men hvad kan de stille op mod hæren?
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.