Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år I, Daniel Blake
Original titel
I, Daniel Blake
Dansk titel
Jeg, Daniel Blake
Medie
Film
Længde i minutter
101 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Ken Loach
Producerende filmselskab
Wild Bunch
Distributør
Scanbox Entertainment Danmark A/S
Nationalitet
Belgien, Frankrig, Storbritanien
Produktionsår
Ikke angivet
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
17. oktober 2016
Begrundelse
Filmen, der foregår i et realistisk hverdagsmiljø, er fortalt i et roligt tempo og har en småtrist, men til tider humoristisk tone. Den indeholder dog enkelte scener med en stærk emotionel virkning, hvor mennesker er desperate og i følelsesmæssig ubalance. I en scene mister en hovedfigur fatningen foran sine børn, og i en anden scene er en hovedfigur stærkt oprørt over at finde en nær relation livløs. Da filmen ellers er meget udramatisk set fra et børneperspektiv, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Daniel Blake, der har arbejdet som snedker i Newcastle det mest af sit 59-årige liv, har for første gang nogensinde brug for hjælp fra staten efter at være blevet arbejdsløs pga. sygdom. Daniel møder Katie, der er enlig mor til børnene Daisy og Dylan. Katies eneste mulighed for at komme ud af et værelse på et hostel for hjemløse i London, er at takke ja til en smadret lejlighed i Newcastle. Daniel og Katie er fanget i et velfærdsbureaukrati uden fleksibilitet eller medmenneskelighed, men deres venskab giver dem mod og styrke til at gå imod systemet.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.