Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Thirteen
Original titel
Thirteen
Dansk titel
Thirteen
Medie
Film
Længde i minutter
100 minutter
Længde i meter
2735 meter
Producer
Jeffrey Levy-Hinte
Instruktør
Catherine Hardwicke
Producerende filmselskab
20th Century Fox
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2003
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
9. september 2003
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige scener med desperate, ulykkelige mennesker, der skader sig selv og hinanden. I flere scener skærer en pige i sig selv. Filmen har i lange sekvenser en meget rå og ubarmhjertig stemning. Den vurderes derfor at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Tracey er 13 år og bor sammen med sin mor og to brødre. Da hun starter på en ny skole, bliver hun hurtigt gode venner med skolens populæreste pige Evie, der lever et liv med fyre, øl, fester og stoffer. Tracey fascineres af det vilde liv og tager hurtigt afstand fra både familie og skole.
Kommentarer
Filmen indeholder flere scener med et seksuelt indhold. Medierådet vurderer ikke, at disse scener vil kunne skræmme børn, da scenerne ikke er pornografiske. Vi vil imidlertid gøre opmærksom på, at nogle af scenerne - ud fra en moralsk vurdering om hvornår børn og unge skal præsenteres for seksuelle temaer - kan virke anstødelige.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.