Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Mystic River
Original titel
Mystic River
Dansk titel
Mystic River
Medie
Film
Længde i minutter
138 minutter
Længde i meter
3778 meter
Producer
Clint Eastwood
Instruktør
Clint Eastwood
Producerende filmselskab
Malpaso Productions (Eastwoods company), Village Roadshow Productions
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2003
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
20. november 2003
Begrundelse
Filmen indeholder meget dramatiske scener med voldsomme slagsmål, trusler på livet og mord. De filmiske virkemidler i disse scener understreger det voldsomme og dramatiske. Da hovedparten af filmen foregår i et nutidigt realistisk amerikansk miljø med nuancerede personskildringer, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Tre barndomsvenner, Jimmy Marcus (Sean Penn), Sean Devine (Kevin Bacon) og Dave Boyle (Tim Robbins) mødes efter i mange år at have levet hvert deres liv. Deres ellers sorgløse barndom blev brat afbrudt, da Dave en dag af to mænd blev lokket ind i en bil og bortført for flere dage efter at vende tilbage misbrugt og for altid mærket på sin sjæl. De tre venners gensyn har en tragisk årsag: Jimmys ældste datter Katie (Emmy Rossum) er blevet myrdet, og Sean, der nu er kriminaldetektiv, bliver sat på sagen.
Kommentarer
Voksne
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.