Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år 21 Grams
Original titel
21 Grams
Dansk titel
21 Grams
Medie
Film
Længde i minutter
125 minutter
Længde i meter
3409 meter
Producer
Ted Hope, Robert Salerno
Instruktør
Alejandro Gonzales Inarritu
Producerende filmselskab
This Is That Productions
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2003
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
3. december 2003
Begrundelse
Filmen har en gennemgående dyster og trøstesløs stemning. Den er ikke opbygget kronologisk, men har mange spring i tid. Dette forstærker filmens udtryk, og er med til at give nogle nogle voldsomme sceneskift. Flere scener er med blodige tilskadekommende personer og selvmordsforsøg. Den indeholder desuden klip med selvdestruktive handlinger, skyderi og slagsmål. Dette kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
21 gram er den vægt, man taber, når man dør. 21 gram er vægten af livet. Tre mennesker mødes tilfældigt og under dramatiske omstændigheder: Paul er en dødeligt syg matematikprofessor, Christina er en mor, der sørger over et tab, og Jack har siddet i fængsel i lang tid, men er netop blevet løsladt uden at hans nyreligiøse frelse dog har formået at fjerne den skyldfølelse, han føler over sin forbrydelse. De tre skæbner bliver uløseligt bundet sammen i en blanding af kærlighed, forløsning og besættelse.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.