Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Troy
Original titel
Troy
Dansk titel
Troja
Medie
Film
Længde i minutter
164 minutter
Længde i meter
4469 meter
Producer
Gail Katz, Diana Rathbun, Colin Wilson
Instruktør
Wolfgang Petersen
Producerende filmselskab
Warner Bros., Village Roadshow Pictures
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
5. maj 2004
Begrundelse
Filmen rummer en lang række voldsomme og blodige kampscener, hvis realistiske detaljer flere gange vises i slow motion. I en scene ses mænd, der såres af brændende pile. I andre scener får en mand et spyd gennem hovedet, eller det kløves af et sværd. Der vises langvarige, blodige tvekampe, mordbrand og nedslagtningen af en hel by. Kameraføringen og filmens lydside forstærker hyppigt virkningen af volden. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Filmens handling tager udgangspunkt i Homers klassiske epos, Illiaden. Paris, prins af Troja, bortfører Helena, Spartas skønne dronning, og bortførelsen udløser en krig mellem hele Grækenland og Troja. Men kong Agamemnon af Grækenland styres af en ukontrollabel vrede og et magtbegær, som er ved at kaste hans hær i undergang. Kun Achilleus, den mægtigste kriger i sin tid, formår at vende krigslykken...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.