Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Original titel
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Dansk titel
Evigt solskin i et pletfrit sind
Medie
Film
Længde i minutter
108 minutter
Længde i meter
2949 meter
Producer
Anthony Bregman, Steve Golin
Instruktør
Michel Gondry
Producerende filmselskab
Anonymous Content, This is That Production, Blue Ruin, Focus Features
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
26. maj 2004
Begrundelse
Filmen foregår i en verden, hvor man har en teknologi, der kan slette fortidige begivenheder fra bevidstheden og handler om splittelsen mellem på den ene side at ville flygte fra og på den anden side bevare erindringen om et smertefuldt, men også lykkeligt forhold. Filmens fortælleform, hvor der veksles mellem fortid og nutid og mellem indre og ydre, gør det vanskeligt at bevare overblikket over handlingen, som rummer en række scener med skænderier og opgør og andre dramatiske momenter. I en scene vises et simuleret selvmordsforsøg, i en anden scene vises en simuleret kvælning. Da skiftene mellem tids- og handlingsplanerne samtidig fremstilles på en mareridtsagtig og uvirkelig måde, hvor lydsiden flere steder er uhyggelig og truende, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Joel finder til sin overraskelse ud af, at hans kæreste Clementine har fået slettet alle minder om ham og deres stormfulde forhold, efter de er gået fra hinanden. I sin desperation opsøger han også selv klinikken, hvor Dr. Howard Mierzwiak tilbyder denne usædvanlige service. Men da Dr. Mierzwiak og hans hold går i gang med at slette Joels minder om Clementine ét for ét, bliver Joel langsomt konfronteret med de gode minder og den kærlighed han følte for Clementine, og fra sin dybeste underbevidsthed forsøger han at undslippe Mierzwiak og hans assistenter, der jagter ham rundt i erindringens labyrint. Han kan bare ikke få Clementine ud af hovedet...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.