Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Fahrenheit 9/11
Original titel
Fahrenheit 9/11
Dansk titel
Fahrenheit 9/11
Medie
Film
Længde i minutter
116 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Jim Czarnecki, Kathleen Glynn, Michael Moore
Instruktør
Michael Moore
Producerende filmselskab
Dog Eat Dog Films, Miramax mfl.
Distributør
Angel Distribution
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
28. juli 2004
Begrundelse
Filmen indeholder en række dokumentariske klip, hvor man ser eksplosioner, bombeangreb og andre krigshandlinger samt billeder af sårede og dræbte børn og soldater og sørgende efterladte. Nogle af billederne er blodige og har også en voldsom lydside. Da de blodige klip imidlertid er relativt kortvarige og i kraft af fortælleren i filmen integreres i den overordnede, kritisk-dokumentariske fortælling, vurderes det, at filmen ikke vil virke skræmmende på børn over 11 år.
Handling
Med sine sprængfarlige politiske emner, sin pågående stædighed og kulsorte ironi introducerer Michael Moore et underholdende og tankevækkende frontalangreb på Bush-administrationen, der anklages for håbløs inkompetence og chokerende upålidelighed. Arkivoptagelser fra nyhedsudsendelser, et kamerahold i Irak blandt de amerikanske soldater, dokumenter fra det Hvide Hus og fra 9/11-kommissionen, tilsat en god portion af Moores egne kommentarer, udgør filmens kritiske efterforskning af USA's udenrigspolitik.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.