Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år I, ROBOT
Original titel
I, ROBOT
Dansk titel
I, ROBOT
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
3148 meter
Producer
Laurence Mark-John Davis m.fl.
Instruktør
Alex Proyas
Producerende filmselskab
FOX
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
30. juli 2004
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige scener med stiliseret action-vold og chokeffekter, hvor mennesker kæmper mod robotter, falder ned fra store højder eller er ved at omkomme under dramatiske biljagter. Action-scenerne er generelt prægede af voldsom kameraføring, hurtig klipning og stærke lydeffekter. Da volden ikke er særlig blodig, og de filmiske virkemidler er typiske for science-fiction og action-genrerne, som mange børn og unge er fortrolige med, vurderes det, at filmen ikke vil virke skræmmende på børn over 11 år.
Handling
Filmen foregår i en fremtidsverden år 2035, hvor intelligente robotter lever blandt os som en del af vores hverdag. De tager sig af vores vasketøj, er pilot på vores fly og passer vores børn. Robotterne er menneskets fuldt ud trofaste kammerater. De er nemlig styret af 3 love, som beskytter mennesket mod, at robotterne volde dem skade. Men pludselig bliver en af lovene brudt i form af et mord, og Del Spooner kaldes ind for at undersøge sagen. Har robotterne skumle planer om at overtage verden? Kan han gøre noget eller er det allerede for sent?
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.