Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år BRØDRE
Original titel
BRØDRE
Dansk titel
BRØDRE
Medie
Film
Længde i minutter
116 minutter
Længde i meter
3167 meter
Producer
Sisse Graum Olsen, Peter Aalbæk Jensen
Instruktør
Susanne Bier
Producerende filmselskab
Zentropa Entertainments14
Distributør
Nordisk Film Biografdistr. A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
24. august 2004
Begrundelse
Filmen indeholder en række meget voldsomme scener hvor man følger hovedpersonens krigsfangeskab. Her ses nærbilleder af henrettelser og scener med meget brutal vold og tortur. Hovedpersonen tvinges til en nærmest umenneskelig opgave med meget dramatiske konsekvenser. Hertil kommer meget følelesesladede scener med konflikter mellem børn og forældre. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på unge under 15 år.
Handling
Michael har styr på sit liv. Han har en velfungerende karriere i militæret, en smuk hustru og to døtre. Hans lillebror, Jannik lever derimod et driverliv på kant med loven. Da Michael sendes på FN-mission i Afghanistan ændres balancen mellem de to brødre for altid. Michale meldes savnet og formodet omkommet, og Sarah søger trøst hos Jannik, der uventet tager ansvar - for sig selv og for familien. Men snart står det klart, at deres følelser har udviklet sig til mere end gensidig sympati. Da Michael vender hjem fra et traumatisk fangenskab i de afghanske bjerge, er alting forandret.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.