Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Machinist, The
Original titel
Machinist, The
Dansk titel
Machinist, The
Medie
Film
Længde i minutter
102 minutter
Længde i meter
2798 meter
Producer
Julio Fernández
Instruktør
Brad Anderson
Producerende filmselskab
Castelao Producciones S.A., Filmax Group
Distributør
Angel Distribution
Nationalitet
Spanien
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
17. november 2004
Begrundelse
Filmen har en dyster og gådefuld stemning og rummer flere dramatiske, voldelige og blodige scener. I en scene lemlæstes en mand under en arbejdsulykke. I en anden scene mister et barn bevidstheden under et epileptisk anfald i et horror-hus i et tivoli. I andre scener vises drab og en person, der lader sig køre over af en bil. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Hvordan kan du vågne op fra et mareridt, hvis du ikke sover? Det er spørgsmålet i denne sindrige og klaustrofobiske film om maskinarbejderen Trevor Reznik, der lider af søvnløshed. Trevor har mistet evnen til at sove og har ikke sovet i et helt år! Den slags sætter sine tydelige spor, og da Trevor en dag på arbejdet forårsager en ulykke, der koster en mand hans arm, bliver kollegaerne for alvor mistænksomme. Skyldfølelsen er uudholdelig for Trevor, men da han finder mystiske, efterladte beskeder i sin lejlighed og opdager, at en kollega, involveret i ulykken slet ikke eksisterer, sættes hans i forvejen plagede sind på prøve. Er mysterierne en del af en ondskabsfuld sammensværgelse, eller er det trætheden, der driver Trevor til vanvid?
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.