Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Hotel Rwanda
Original titel
Hotel Rwanda
Dansk titel
Hotel Rwanda
Medie
Film
Længde i minutter
123 minutter
Længde i meter
3351 meter
Producer
Terry George, A. Kitman Ho
Instruktør
Terry George
Producerende filmselskab
ali Releasing Limited, Industrial Development Corporation of South Africa, Inside Track Films, Lions Gate Films Inc., Miracle Pictures, United Artists
Distributør
Angel Distribution
Nationalitet
USA
Produktionsår
2004
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
28. februar 2005
Begrundelse
Filmen indeholder adskillelige voldsomme scener med borgerkrig, nedslagtning af personer, massakre og folkemord. Da de voldsomme scener er realistisk skildret og udpenslende vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Poul Rusesabagina bliver overladt chefposten på det fornemme hotel i Kigali da borgerkirgen i Rhawanda bryder ud og alle hvide evakueres. Den dominerende Hutu stamme har trænet deres militser til at dræbe alle Tutsier på deres vej. Poul bliver en del af konflikten da han vælger at give husly til over tusinde af Tutsier der er på flugt fra Hutu-militsen. Da der ikke kommer internationale indsatsstyrker til hjælp, må Poul, hans familie og de tusinde flygtninge på hotellet tage sagen i egen hånd for at redde deres liv. Historien er baseret på virkelige hændelser.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.