Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Star Wars EP3 Revenge of the Sith
Original titel
Star Wars EP3 Revenge of the Sith
Dansk titel
Star Wars: EPIII, Sith-fyrsternes Hævn
Medie
Film
Længde i minutter
140 minutter
Længde i meter
3837 meter
Producer
George Lucas
Instruktør
George Lucas
Producerende filmselskab
20th Century Fox
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
4. maj 2005
Begrundelse
Filmen indeholder adskillige slagscener mellem rumskibe med skyderier og voldsomme eksplosioner, samt kampe med lyssværd mellem mennesker, robotter og kloner. I flere scener ses en af hovedpersonerne lide af mareridt, og efter en lang, dramatisk duel ses en person brænde op i en lavastrøm. Da filmen imidlertid foregår i et fantasipræget science-fiction univers, og de voldsomme scener dels ikke er blodige, dels er fremstillet med stor afstand til genkendelig realisme, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Episode III starter nogle år efter brylluppet mellem Anakin Skywalker og Padme Amidala. Efter tre års ubarmhjertige kampe er Klon-krigen ved at være slut. Jedi-rådet sender Obi-Wan Kenobi på en mission for at fange General Grievous, den dødsens farlige leder af droidernes separatisthær, og få ham stillet for retten. I mellemtiden øges Kansler Palpatines magt. Hans stormende politiske ændringer forvandler den krigstrætte Republik til det mægtige Galaktiske Imperium. Til hans nærmeste fortrolige, Anakin Skywalker, afslører han magtens sande natur og "Kraftens" besnærende hemmeligheder, i et forsøg på at lokke Anakin mod mørkets side...
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.