Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år The Constant Gardener
Original titel
The Constant Gardener
Dansk titel
Den Standhaftige Gartner
Medie
Film
Længde i minutter
129 minutter
Længde i meter
3522 meter
Producer
Simon Channing- Williams
Instruktør
Fernando Meirelles
Producerende filmselskab
Potboiler Productions, Focus Features, Scion Films Limited
Distributør
Sandrew Metronome Filmdistribution A/S
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
8. september 2005
Begrundelse
Filmen indeholder scener med overfald, afstraffelser, skyderier og mord. Enkelte af disse scener er meget voldsomme og foregår i et hurtigt tempo, f.eks. hvor en landby overfaldes af en røverbande. Filmen indeholder desuden mange dramatiske scener, hvor personerne har alvorlige problemer og oplever både svigt og bedrag. Filmen vurderes derfor til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Aktivisten Tessa Quayle bliver fundet myrdet i en fjerntliggende del af det nordlige Kenya. Tessas ledsager, en læge, ser ud til at være flygtet fra mordstedet, og sporene peger på et affektmord. Medlemmerne af den britiske høj-kommission i Nairobi formoder, at Tessas enkemand, deres rolige og uambitiøse kollega Justin Quayle, vil overlade efterforskningen til dem. Men de kunne ikke tage mere fejl. Plaget af samvittighedskvaler overrasker Quayle alle ved at drage ud på en personlig odyssé, som fører ham tværs over det afrikanske kontinent. Ved at udnytte sin privilegerede adgang til diplomatiske hemmeligheder risikerer han sit eget liv, men intet kan stoppe ham i jagten på at afdække sandheden, en konspiration der rækker længere og er mere dødelig end Quayle nogensinde kunne have forestillet sig.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.