Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Wallace & Gromit: the curse og the wererabbit
Original titel
Wallace & Gromit: the curse og the wererabbit
Dansk titel
Walter & trofast og det store grønsagskup
Medie
Film
Længde i minutter
85 minutter
Længde i meter
2335 meter
Producer
Clare Jennings
Instruktør
Steve box
Producerende filmselskab
Dreamworks
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
26. oktober 2005
Begrundelse
Filmen er en animationsfilm. I enkelte scener brydes den ellers rolige fortælling af dramatiske filmiske effekter som skaber en uhyggelig stemning. I et par scener skildres et uhyre i 1. persons perspektiv eller som mørke skygger. I en anden scene ses et opgør mellem to personer i en mørk skov, hvor den ene er ved at blive ramt af en økse og et skud. Endelig ses et skyderi i slowmotion og en bil der eksploderer. Da ingen personer kommer til skade vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
Den årlige grøntsagskonkurrence nærmer sig og Walter og Trofasts nabolag er på den anden ende. De to foretagsomme venner har tjent godt på skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Anti-Pesto, som på human vis holder de kaniner ude, der forsøger at invadere de hellige haver. Men pludselig begynder et mystisk, grønsagsødelæggende dyr at terrorisere nabolaget og angribe byens højt skattede haver om natten med enorme ødelæggelser til følge. Værtinden Lady Tottington er desperat for at beskytte konkurrencen og sætter Anti-Pesto på sagen for at fange dyret. Men hendes snobbede bejler Victor Quartermaine har andre planer. Han vil hellere skyde dyret for derved at blive byens helt og ikke mindst gift med Lady Tottington. Og da konkurrencens skæbne nu hænger i en tynd tråd, er Lady Tottington nødt til at lade Victor jage den grøntsagsspolerende kanalje. Hvad hun dog ikke ved, er, at Victor har en bagtanke, som kan få katastrofale konsekvenser for hende og vores to helte.
Kommentarer
Danks taleversion.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.