Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år NARNIA - The Lion, The Witch and The Wardrobe
Original titel
NARNIA - The Lion, The Witch and The Wardrobe
Dansk titel
NARNIA - Løven, Heksen og Garderobeskabet
Medie
Film
Længde i minutter
141 minutter
Længde i meter
3857 meter
Producer
Mark Johnson
Instruktør
Andrew Adamson
Producerende filmselskab
Walt Disney
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
7. december 2005
Begrundelse
Filmen indeholder mange scener, hvor børn bliver jaget, truet, kidnappet eller på anden måde er i fare. Der er adskillige heftige overraskelseseffekter, og der benyttes ofte en særdeles heftig lydside med effekter og en voldsom ildevarslende underlægningsmusik. Filmen indeholder endvidere adskillige scener med minotaurer, kykloper og andre monsterlignende væsener. Disse væsener udkæmper desuden en krig mod de gode, hvor adskillige omkommer. Krigen beskrives i mange heftige kampscener. Endelig er der adskillige meget sørgelige scener, hvor man i tror en eller flere af hovedpersonerne er døde. Alt ender dog godt og det hele foregår i et urealistisk eventyrunivers, så filmen vurderes kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Historien foregår i England under 2. verdenskrig, hvor de fire søskende Lucy, Edmund, Susan og Peter kommer til landet NARNIA, da de går igennem et magisk garderobeskab. Det er et charmerende land med talende dyr, dværge og skovguder, men den onde hvide heks, Jadis, har kastet en forbandelse over landet, som hun har indhyllet i evig vinter. Sammen med den ædle hersker, løven Aslan, tager børnene kampen op Jadis i et slag, som for altid skal befri Narnia fra hendes iskolde jerngreb.
Kommentarer
Medierådet for Børn og Unge kan dog godt anbefale børn, der selv har læst eller fået læst bogen op, til at se filmen sammen med forældrene eller en anden voksen. Filmen indeholder mange gode gys, der kan deles med de voksne. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at forældre kan tage børn, der er fyldt 7 år, ind til en film, der f.eks. som her er vurderet til 11 år, hvis forældrene skønner, at barnet er bekendt med filmens univers. Filmen varer næsten 2 1/2 time og har danske undertekster. Dette sætter i sig selv en naturlig grænse for de yngstes interesse, idet de altså både skal kunne læse og være i stand til at fastholde interessen over en længere periode. Altså vær opmærksom på, at filmen ikke er med dansk tale.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.