Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle Good Night, and Good Luck.
Original titel
Good Night, and Good Luck.
Dansk titel
Good Night, and Good Luck.
Medie
Film
Længde i minutter
94 minutter
Længde i meter
2560 meter
Producer
Grant Heslov
Instruktør
George Clooney
Producerende filmselskab
Warner Independent, 2929 productions, Redbus prod.
Distributør
Angel Distribution
Nationalitet
USA
Produktionsår
2005
Afgørelse
Tilladt for alle
Vurderet dato
8. december 2005
Begrundelse
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog en enkelt scene, der omhandler et selvmord. Da selvmordet er omtalt på lydsiden og kun antydet på billedsiden, vurderes filmen til ikke at virke skræmmende på børn.
Handling
Den Kolde Krig er på sit højeste, fjernsynet er nyt og landets mest yderliggående, konservative senator hedder Joseph McCarthy. På tv-kanalen CBS sidder journalist Edward R. Murrow og producer Fred Friendly. De bifalder langt fra senatorens rettighedskrænkende afhøringsmetoder og hans utrættelige og nådesløse hetz mod alt og alle med formodede kommunistiske relationer. Sammen med en engageret redaktion af dedikerede journalister, beslutter Murrow og Friendly via deres ugentlige nyhedsprogram ¿See It Now¿ at afsløre, hvordan senatoren har ført befolkningen bag lyset med usande oplysninger og brudt de civile rettigheder. Men i en tid og i et samfund, hvor alle er på vagt overfor hinanden, og ingen tør rejse sig mod senatoren af frygt for at blive bragt i knæ, kan det have omfattende konsekvenser at gå mod strømmen.
Kommentarer
Målgruppe: Voksne.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.